2013. március 17., vasárnap

Az másnak is van, hogy néz egy filmet, és tudja, mi fog történni, mert egész egyszerűen dramaturgiailag úgy logikus, és nagyon-nagyon drukkol mégis, hogy ne kelljen végignézni? Van a történeteknek, mint a népmeséknek egy sztenderd forgatókönyve, ahogy legjellemzőbben tükrözik a valóságot, és nekem ettől a forgatókönyvtől feláll a szőr a hátamon. Nem akarom, hogy az orvos megcsalja a feleségét a páciensével; nem akarom, hogy meglássa a srác barátnője, amint a srác egy másik lánnyal félreérthető, de amúgy igazából teljesen ártatlan helyzetben van; nem akarom, hogy két ember úgy beszéljen utalásokban, hogy igazából nem ugyanarra gondolnak, és a félreértés óriási kalamajkát indítson el (egyáltalán, különösen ouch a kalamajka minden formája). De annyira nem, hogy amikor attól félek, hogy ez jön, legszívesebben kikapcsolnám a filmet. És pedig lehet, hogy nem ez történik (oké, nem valószínű), csak unom, utálom, idegesít.

4 megjegyzés:

Kd írta...

"It's not over-analysis when every stray thought about the film has to be quashed lest you realize how stupid the movie is."

ee_version írta...

De még csak nem is az, hogy buta, hanem, hogy tipikus. És tipikusan kínos meg fájdalmas. Nem kell mindig lebukni a hűtlennek, nem akarom látni.

Laca írta...

Én ki szoktam kapcsolni. Aztán mégis érdekel, és megnézem. Isten áldása a letöltött, megszakítható filmnézés korszakára!

ee_version írta...

De ha kikapcsolom, még nehezebb újra összeszednem magam, hogy megnézzem. Most kéne nekem valaki, aki megmondja, hogy az a szörnyű lesz, vagy mást találtak ki, és érdemes tovább nézni. De nincs ilyen okos.