2017. június 3., szombat

Ma

  • felkeltem, összekészülődtem, beraktam egy mosást
  • elmentem a piacra, vettem egy 30l-es hátizsáknyi cuccot, az újhagymától a koktélparadicsomon át az epren keresztül mindent
  • hazavittem a zsákmányt, elpakoltam, kiteregettem a mosást
  • a csúnyán elkoszolódott vörös hátizsákomat körömkefével és az A-tól kapott spéci szappannal tisztára súroltam a kádban és kiteregettem az erkélyen
  • elmentem nagymamámhoz családilag ebédelni
  • odafele latolgattam, hogy melyik ortopéd szandált vegyem, és akkor elém vágott egy nagy csapat nyilvánvalóan nyugati turistalány (testtömegindextől függetlenül a testzsírszázalék a normális tartományon jóval felül, hónaljig érő derekú, de a fazongyantát elengedhetetlenné tévő hosszúságú farmershort és fekete ujjatlan felső) és _mindegyiken_ Birkenstock volt, és call me felszínes, de ez kicsit eldöntötte az ügyet, legalábbis egyelőre
  • és elmentem szandált venni (azt hiszem, a világos színű talpat nagyon fogom bánni napokon belül, de elképesztően gyér a választék)
  • Dóra Kovács (@eeversion) által megosztott bejegyzés,
  • elintéztem a heti bevásárlás DM-es részét is
  • főztem egy miniatűr adag lekvárt (a tavalyi cukkininál jobb lett)
  • babapuhára varázsoltam a talpaimat, ellensúlyozandó a rém előnyös szandált - a körömlakkozással is kacérkodtam, de végül elvetettem)
  • és most ezzel mind eldicsekedtem
Holnap ki kéne takarítani a lakást és foglalkozni egy sort a szakdolgozattal - egyik ügyben sem számítok a maihoz hasonlatos sikerszériára.

8 megjegyzés:

nádja írta...

:))
nem lehet minden nap ilyen, de milyen jó, hogy lehetnek ilyen napok!

világos talpú szandál problémát el kell engedni, mert semmi mást nem tud vele csinálni az ember - tapasztalataim szerint :D (na jó, néha súrol meg morcog, hogy nem használt eléggé.) szóval a nyár az kicsit koszos, ragadós és feketén meztéllábas is... szerencsére mindenkinek, úgyhogy.

ee_version írta...

Nem elég, hogy világos, de ilyen velúr jellegű is, nem értem a szerző gondolatmenetét.

cavecat írta...

Már hogy belül velúr, ugye? Nem kívül?...
Amíg a lábadon van, senki nem látja. Amikor nincs, hát az ciki :D Az enyémen így 4 év után konkrétan látszik a lábnyomom, feketén, a zsír meg a kosz elszínezték, de mondjuk 4 nyáron keresztül hordtam minden nap, túráztam benne ötven fokban Krétán, meg ilyenek. Azért is vettem egy másodikat, hogy ha olyan helyre megyek ahol esélyes hogy le kell venni (és nem a vadon közepén vagyunk), akkor legyen egy aminek nem otromba-gusztustalan a talpa.
De ahogy Nádja is mondta, szerencsére ez mindenkinek ilyen ;)

ee_version írta...

Igen, belül velúr. És az a baj, hogy mivel ilyen nem láb alakú a talpa, szerintem még felvéve is fog játszani. Eddig ilyen kézműves bőr sarukat hordtam, amiknek ugyanolyan fényes bőr volt a talpa, mint a pántok, na azokat nem lehetett kínosra hordani. Csak az a baj velük, hogy nem olyan okos a talpuk és hosszú séta azért nem annyira jó egy olyanban.

cavecat írta...

http://www.howtocleanstuff.net/how-to-clean-velour-upholstery/
Nem próbáltam, egyszerübb volt venni még egyet...

Amúgy, ilyet otthon nem lehet kapni?
http://www.teva.com/women-sandals/verra/1006263.html
szerintem formára is szebb, meg a talpa is fekete (a lilának. a kéknek meg kék, az is király :))

Anna írta...

Hú, ez mind remekül hangzik, nagyon ügyes vagy! (Mondjuk, ezt tudtuk, meg nem ezért, de most ezért is.)

És a szappan bevált? (Ha igen, talán a talpon is meg lehet próbálni, :-D - talán eredetileg arra javasolta C is.)

ee_version írta...

cavecat: Fizikailag létező voltban ezt nem lehet kapni, webáruházban korlátozott színválasztékkal igen, de annyira azért nem tetszik, hogy ezt bejátsszam. Egyébként az is érdekes kérdés, költsek-e plusz szandálra amiatt, hogy ez, amit most vettem, jaj, majd elkoszolódik. Úgy értem, ezen akkor kellett volna gondolkodnom, amikor nézegettem, most, ha veszek egy másikat, mi a logika? Azt hordom, hogy ez ne legyen piszkos? És ez lesz a szép szandálom? :D :D

Anna: A szappan csodásan kivette az összes foltot! Valamiért a zseb belseje viszont foltos lett, ahol kifolyt gondolom a z anyagból a víz száradáskor, ezzel most együtt tudok élni, mert azért minden mosásnál fakul sajnos az anyag :( Lokálisan meg nem tudok nekiállni a zseb belének.

nádja írta...

:D istenem, gyerekkorom csodája a "szép szandál" hozzáállás, csak ruhával - a legkedvencebb, legszebbeket kétszer ha fel tudtuk venni emiatt, mert hát a gyerek az még ki is növi.
rendre kipakoltuk a szekrényt, hogy legalább vágyakozva nézegessük...

kemény menet még mai napig legyűrni ezt az előrehuzalozott logikát, de jelentős sikereket értem már el benne :D
lagzis szépruhában is mentem már dolgozni, csak, hogy legyen rajtam, mert jóláll

szóval... érted :D