2017. október 29., vasárnap

Hiába lakom Óbuda legunalmasabb részén, mégis majdnem minden vasárnap éjjel akad valami, amitől nem lehet aludni. Alap, hogy pont az ablak előtt van egy lámpaoszlop, ami olyan fényt csinál, hogy maximum egy telibe záró redőny jelentene megoldást, de akkor annyi a világosban kelésnek is. Ehhez jön a földszinti LANparty, bár újabban szerencsére nem jellemző. Két hete egy pár a magánéleti válságát meccselte le irgalmatlan hangerőn ordítva, két órán át, az utcán, pont az ablak alatt. Most meg, épp, ahol a bájos pár vívott, egy autó áll, ég a fényszóró és jár a motor. Este 8 óta.

Nem bírom tovább.

3 megjegyzés:

cavecat írta...

Igen, ilyen érzésem nekem is van néha. A város legcsendesebb negyedében lakunk, de valaki mindig pont akkor áll neki dandázni éjjel, amikor másnap hajnalban kell kelnünk hogy elérjük a repülönket. Ki kell költözni a semmi közepére, ahol a legközelebbi szomszéd egy km-nyire van... Csak akkor meg az éjszaka kiabáló özektöl nem lehet majd aludni. :P
Vagy: szemmaszk, füldugó?...

ee_version írta...

:)))) Hát, én szeretek azért civilizált helyen lakni :) Inkább a kapcsolt gerébtokos ablakra szavazok, belső szárnyban jó tömítéssel. Be kell költözni valami proper régi házba és felújítani :)

Laca írta...

Minél nagyobb a csend, annál feltűnőbb a zaj.