2014. április 21., hétfő

A lépcsőházat takarítva elméláztam azon, miért van, hogy (erkéllyel rendelkező!) tip-top(?) lakások tulajai előszeretettel pakolják tele a függőfolyosót rettentő ronda leselejtezett fiókos meg egyebes szekrényekkel, rá műanyag terítőt rakva, és a világ legrondább, műanyag cserepes, csoffadt növényeivel megkoronázva? Hogy ezzel a sok szarral miért kell szembesülnie minden lakásukba látogatónak, kvázi első benyomás gyanánt? Miért nem lehet a lomot az erkélyre elzárni, ha már. Vagy a lomtalanításkor szanálni, ugye.

Ez, meg a gangon teregetés, ami nem fér a fejembe.

Meg a lépcsőfokokra pakolt, 30 cm-nyi elhaladást biztosító, további halódó cserepes flóra és fauna.

Meg a mindjárt leviszem szemét, zacskóban, napokig. De akár csak órákig.*

(Meg a lábtörlő a harmadik emeleti lépcsőfordulóban. Tényleg.)

Annyira süt az egymás leszarása ezekből, siralmas.

*Ezt amúgy van, aki zárt lépcsőházban is produkálja, példának okáért a régi iroda szembeszomszédja, ráadásul pelenkás korú gyermekkel. Na és erre érkeztek a milliárdosok, konzultálni a kacsalábon forgót.

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tűzvédelmi előírások kinyomtat 100 példányban, majd 1 hónapon keresztül 3 naponta nevezett ojjektumokra helyez.

Szükség esetén lakógyűlésen szóvátesz, majd önkormányzati jegyzőt értesít.

http://www.haon.hu/ime-a-lepcsohazak-hasznalataval-kapcsolatos-tuzvedelmi-eloirasok/1959251

ee_version írta...

Csakhogy én itt tulajdonképp még csak bérlő sem vagyok hivatalosan. Nem is létezem, itt sem vagyok, értikugye...
De pont ez, hogy azon túl, hogy mérhetetlenül igénytelen az egész, még veszélyes is.

Névtelen írta...

ez a fura, hogy a "valódi" lakók közül senkit nem zavar?

mondjuk könnyen beszélek, zürichben élek, teljes fasizmus uralkodik: kiraksz egy pár cipőt, félóra múlva csönget a szomszéd/verwaltung/rendőrség, hogyezkéremmi, azonnaltüntesseel és 80frankbüntetés. svájc mondjuk az élő példája annak, hogy a (végre is hajtott) pénzbüntetés micsoda rendet, fegyelmet, tisztaságot érhet el. a szigor brutál - de hatékony...

ee_version írta...

Nem, nem zavar senkit, ez apparently teljesen természetes része az emberi együttélés társasházi altípusú kereteinek. Hogy a közös tér arra való, hogy oda rakjuk, ami a privát tulajdon nívóját már nem kéne rontsa, de kidobni még sajnáljuk/nem jutottunk hozzá. És ez külön attól bizarr, hogy amúgy ezek a dolgok jobban szem előtt vannak és jobban befolyásolják a látogatóba érkező összképét, mintha ugyanez a spejzban van, vagy az erkélyen. A seholról nem merek álmodni, a magyar az nem olyan, az jóleszmégvalamire nép.

Nem tudom, hogy élném meg a svájci steril rendet, mondjuk valami igen hasonlóban nőttem fel, anyukám azt hitte, hogy az IKEA katalógus reális életkép egy lakás belsejéről, annál több rendezetlenség már őskáosz :D

ee_version írta...

Amúgy nálunk is van egy alacsony faláda, de az legalább nem csúnya. Mondjuk útban van, ez eléggé egyértelmű, takácslajos kardjába dőlne.

eszter írta...

és akkor a kifelé nem nyíló, menetrend szerint kulccsal zárt folyosóajtóról és földszinti kapuról nem beszéltünk. soká éljen a tűzvédelem.

Névtelen írta...

ööö.
blogolás helyett: megfog, kidob?
vagy az gyökérség?

(mondjuk én szívesen odamegyek gyökérkedni ;) még szemeteszsákot is viszek magammal, hogy az alapján se lehessen téged beazonosítani :D fölveszem a fekete hevimetálos kapucnis pulcsimat, bőrnarrág, accélbettkós bakkancs, előtte 1 hétig nem mosok hajat, aztán merjen beszólni bárki is amikor épp a csoffadt zöldeket söpröm bele a zsákba :P)

(Ja, én szerettem a captchát. Az biztosította a napi sikerélményt. A munkahelyemen sajnos rendszeresen azt érzem, hogy brutálhülye vagyok, kell az ellenpélda, hogy lám-lám, annyira mégsem, mert a captcha mindig sikerül elsőre...)

ee_version írta...

Hát, nem merném ezeket sajátkezűleg szanálni, de amúgy a lom nagy része az általam elérhetetlen folyosórészeken van.

Nem vagy hülye, csak amikor ilyeneket írsz :) A captcha még visszatérhet, ha a loginokkal gond lesz.

Névtelen írta...

Olyan opció nincs, hogy személyre szabod, ki kap tchát meg ki nem? :)

ee_version írta...

Hát, én ilyenről nem tudok, sajnos :D