2016. április 21., csütörtök

Mostanában, ha nincs jobb dolgom, lefekszem aludni . Akár este 9-kor. De 8-ra is volt példa. De még így is alig bírok felkelni 7-kor (f7-kor szeretnék) és semmihez nincs energiám. Vagy inkább kedvem.

De legálabb sokáig fogok élni. Yay!

6 megjegyzés:

eszter maura írta...

Ez esetben célszerű megnézetni a vas-, d-vitamin (és egyéb) szintedet, mert az már súlyos gyanúra ad okot.

cavecat írta...

Szereted a marhamájat?
Vagy a spenótos lazacot?:) (más zsíros hal is jó, pl. tonhal, szardínia, makréla ;))

Van egy új lazacreceptem, szerintem legalább olyan jó mint a kókusztejes (és ugyanolyan egyszerü) ;)

ee_version írta...

Azt gondolom, hogy inkább szomorú vagyok , mint vashiányos... De a lazac recept érdekel 🙂

cavecat írta...

Lazac! Vas nincs benne, de finom ;)

Lehet ugyanúgy alufóliában csinálni mint a kókuszost, de tüzálló tálban is. (Ha többet csinálok, az utóbbit preferálom, de ha csak egyet, akkor fólia: ha tálban sütöm, akkor is le kell takarni - ugyanannyi - fóliával a tálat...)

Egy före egy kb. 125 grammos lazacdarabot szoktam számolni (itt ekkora darabokban árulják a fagyasztott lazacot). A lazacot bekened olajjal (kb. 3/4 e.k.), sózod, borsozod, majd megszórod kb. 3/4 e.k. szezámmaggal és kb. ugyanennyi zsemlemorzsával (az eredeti recept fekete és fehér szezámmag 2:1 keverékét írja, nekem csak fehér volt; és ázsiai zsemlemorzsát, de én "sima" zsemlemorzsát használtam). Elömelegített sütöben 200-220 fokon (sütötöl függ, az enyém nagyon süt, nekem elég 200 fok) kb. 15-20 perc alatt kész van.

Az eredeti recept a tálba a lazac mellé pakol némi brokkolit, na az nekem jól odaégett, nem is tudom, miért gondolták, hogy a brokkoli 15 perc alatt nem ég meg a forró sütöben... szóval a második körben a brokkoli külön készült, lábosban párolódott némi füszerezett vajon. (50 g vaj, 1 e.k. reszelt gyömbér, 1 t.k. reszelt lime-héj, 1 reszelt fokhagymagerezd, só, bors.)

A recept rizzsel javasolja, de én kuszkuszt csináltam hozzá.

eszter maura írta...

hát, ha te mondod, én elhiszem. Csakhogy a vas (meg egyéb) hiány is depressziós tüneteket okoz, és az egyik még csak nem is zárja ki egymást (sőt). De egyél lazacot, az mindenképp jó :-)

ee_version írta...

Azért nem gyanús a vashiány, mert mostanában magamhoz képest kifejezetten sok húst eszem. Szomorú valószínűleg nem ettől vagyok. De a kettő nem zárja ki egymást, ez tény.