2016. december 9., péntek

Hamarabb engedtek el minket a szakmérnökiről, és úgy döntöttem, nem sietek haza megírni az akusztika házit (fogom még én ezt bánni...), hanem megyek és nézek dolgokat magamnak és ajándékba. Ajándék ügyben nem ihletődtem meg, azaz, de, csupa olyanoknak, akiknek már megvan, mit adok.

A magamnak nézelődés közben meg csak azon járt az agyam, hogy így sem férek a szekrényekben. Ennek egyik oka a mérhető mennyiségű fölösleges cucc *, de az az igazság, hogy a haszontalan dolgokat kidobom/elajándékozom állapottól függően, ami ritkán használt tárgyam van, az általában kéne, csak pl nem pont olyan, de pont olyan meg nincs. Tudom, ilyenkor ezektől meg kell szabadulni, és helyette venni azt, ami igazán olyan, de én enyhe kétkedéssel fogadom az ilyen távol-keleti minimalista trendeket, szerintem ez is a túlfogyasztás egy formája, csak a cucc egy része bizonyos átfutási idővel a kukában landol, nem tudom eldönteni, hogy ez így különösen képmutató, vagy éppen, hogy igazán őszinte.

A másik ok, hogy igazából lényegében egy 12 négyzetméteres szobában van kb mindenem, meg egy nem túl nagy konyhaszekrényben, és a holmik szekrényből való kiömlésének lehet oka, hogy kevés a szekrény. Szóval ha meghatódom egy igazán szép étkészleten, rögtön a következő gondolat, hogy de hova teszem, van tányér, amiből ehetek, nem az enyém, de van. És ugyanez bútorokkal, mindenféle lakásba való dologgal. Egy része persze jöhetne, de abba belegondolni, hogy minden, amit most vennék, technikailag fölösleges, viszont belátható időn belül költözni kell majd vele, ez elég nagy visszatartó erő.

Szumma szummárum az a bajom, hogy minden tárgyi feltétel hiánya ellenére úrrá lett rajtam a fészekrakhatnék, és borzasztóan nyomaszt, hogy ez még jó darabig nem téma. Pedig hát az én koromban a szüleim még a szüleikkel éltek, mit várok?

Szóval végül csak bevetettem magam a Lidl-be és többek közt egy 800 g-os parmezán tömbbel távoztam. Fajlagosan megérte amúgy, de baromi dühös leszek, ha (amikor?) rám romlik a fele. Recepteket várok!

*Illusztrációnak legyen elég az, hogy múlt héten spontán szerelmi hévből megvettem a stabilo pasztel színű szövegetkiemelőit az összes elérhető színben, és nem tudom, mire használjam, mert nem tanulok hosszú szövegekből, a pöttyös könyvet direkt nem színezem, hogy ne legyen bonyolult, a munkahelyi dolgokhoz meg sajnálom ezeket a kincseket bevetni.

17 megjegyzés:

hobelevanc írta...

Akkor ne sajnáld a munkahelyi dolgokhoz bevetni.

ee_version írta...

Ahhoz tényleg túl szép. Sokkal inkább a pöttyös könyvbe való...

janedoe írta...

Olvastam egy érdekes cikket arról, hogy a felmérések szerint milyen tárgyakról illetve azok megvásárlásáról mondták utólag az emberek, hogy a legboldogabbá tették oket. Egyszerűen azok a dolgok nyertek, amiket sikerült a leggyakrabban használni a mindennapokban. Az ember uszkve 8 órát tölt a munkahelyén, illetve ennyit pl alvással, meg 1-2-őt a fürdőben vagy akar a konyhában, és bizony magasan vitte a pálmát a melóba vett forgószék, egy jobb egér vagy monitor, egy új ágy vagy ágynemű, olvasólámpa, egy jófajta törölköző, egy praktikus plusz fogas az előszobába meg az osszes ilyen rohadtul közhelyes dolog, amihez mégis napi százszor hozzáérsz meg használnod kell. A legkevésbé örömet az ilyen húdeszép becsben őrizetgetett nem használt szirszarok szerzik.

ee_version írta...

Igen, ez teljesen igaz. A baj csak ott van, hogy a munkahelyen a szövegkiemelőt csak arra használom, hogy a párhuzamosan futó projekteket színkódoljam, azaz felírom a dátumot (tűfilccel) és kihúzom a projekt színével, hogy átfutva a füzetet hamar megtaláljam a három héttel korábban ahhoz a munkához kapcsolódó gyártói egyeztetés jegyzeteit. A szövegkiemelő mindig kicsit elmaszatolja a dátumot és a dátum tintája kicsit összekoszolja a kiemelőt, ezzel nem tudok mit csinálni, de azért piszkosul zavarna, ha ez egy halvány barackrózsaszín sávban történne.

Ezt a kiemelőt vagy nyomtatott jegyzethez, vagy felirattól független jelöléshez (pl. a pöttyös könyv tematizált színkódolása), vagy effektív rajziláshoz kéne használni, hát ezek közül én egyiket se csinálom...

cavecat írta...

Ha elöbb húzod a sávot a szövegkiemelövel, és utána írod oda a dátumot, akkor is elmaszatolódik / bekoszolódik?

ee_version írta...

Nem, akkor valószínűleg a dátum vérzik be egy picit, kivéve, ha várok valamennyit, míg megszárad a szövegkiemelő, de ez egyrészt elképesztően nyakatekert módja valaminek, ami nem szép akar lenni, hanem praktikus, így viszont nem praktikus, de továbbra sem szép :D Szóvalhogy sajnálnám erre, a szövegkiemelőt továbbra is :D Tudom, minek vettem. Én is ezt kérdezem.

pillanat írta...

Ha megbontod a sajtot, nyugodtan fagyaszd le, akár reszelve is. Nekem sehogy máshogy nem áll el hosszabb ideig.

ee_version írta...

Jó ötlet! Meg sem mertem bontani még, mert már előre félek, mi lesz a vége... Vajon állagromlást nem okoz benne? Mert akkor belátható méretű porciókban lefagyasztom.

cavecat írta...

Sajtot fagyasztani akkor lehet jól, ha
(a) zsíros a sajt,
(b) kevés a levegö (= jól záródó zacskóba tedd el, és nyomd ki belöle az összes levegöt, vagy legalábbis amennyit tudsz).

Nálunk mindig van sajt a fagyasztóban (túró is), elöször átlátszó fóliába szoktam betenni, aztán nejlonzacskóba.
Ha reszelve akarod használni, szerintem célszerü fagyasztás elött lereszelni (nekem párszor meggyült a bajom egyben lefagyasztott sajttal, amikor reszelni próbáltam - mondjuk az a sajt nem volt elég zsíros).

Anna írta...

Bocsánat, hogy még mindig a színesen, de mi van, ha a színessel a dátum mellé rajzolsz négyzetlapot, vagy stb stb.

Egyébként ez, hogy ilyen gyönyörűket az ember mostanában nem használ, mert tán nem tanul hosszú szövegből, engem is zavar, mert hát néha gyönyörű, és (pénzügyi, illetve kacatban, tényleg akarásban mért) takarékosság ide vagy oda, néha szeretné az ember. Mármint, pont az lenne jó, ha lenne alkalmam naponta használni azt a valamit, ami gyönyörű.

De igen, néha a pöttyös füzetben sem akarja az ember használni, mert minek, még mindennap nincs alkalom. (Anna and very 1st World problems)

Névtelen írta...

http://gorbevonalzo.ces.hu/x/highlighter.jpg

Névtelen írta...

Nagyban
http://adland.tv/ooh/luxor-highlighters-chaplin-hitler-and-che-press-ads-india

annalight írta...

én a sajthoz tudok hozzászólni: én mindenbe teszek kb parmezánt :) persze ez praktikusan azt jelenti, hogy jellemzően olyanokat főzök, amikbe való.
egyrészt mindenre lehet reszelni, másrészt sokszor az ételekbe is belefőzöm. (illetve lehet, hogy ez blaszfémia, de én már zöldségalaplé főzésekor is dobtam bele parmezándarab száradt, reszelhetetlen héját)
rizottó gyakran van, paradicsomos tésztaszószokba is teszek, carbonara alap, pogácsára, pizzára, lasagnére, salátákra, csirkére, sült édesburgonyára, sima sült burgonyára, csak úgy balzsamecettel, paradicsomlevesbe, pestoba... ha létezik mennyország, akkor ott parmenzánból épült házakban lakunk majd egy parmezánfolyó partján

ee_version írta...

Csak a parmezán száraz, félek, hogy sokat romlik a fagyasztástól.

ee_version írta...

True dat.

ee_version írta...

Ez jó!

ee_version írta...

Shut up and take my parmezán!