2013. május 6., hétfő

“When did who you want to screw become the whole game? Since when is the person you want to screw the only person you get to love? It’s so stupid, Tiny! I mean, Jesus, who even gives a fuck about sex?! People act like it’s the most important thing humans do, but come on. How can our sentient fucking lives revolve around something slugs can do. I mean, who you want to screw and whether you screw them? Those are important questions, I guess. But they’re not that important. You know what’s important? Who would you die for?”
— John Green; Will Grayson, Will Grayson

15 megjegyzés:

Orsi írta...

who would you share your life with? és az máris nem egy egyszemélyi kultuszról szól :)

ee_version írta...

Hát, ez a regény tinikről szól :) De ha már eddig eljut valaki 30 előtt, az nagy dolog, amit Te említesz, az elvárhatatlan mélység...

Orsi írta...

ne izélj már, ebben semmi "mély" nincs, a nem-egyszemélyi kultusszal arra akartam utalni, hogy ebben benne vannak a felmenők, testvérek, barátok stb., és ezt lenne jó jobb megvilágításba helyezni, hogy nem lehet egyetlen ember köré felépíteni az életet, meg általában nem is így történik, csak a legtöbben így próbálják romanticizálni a világot (van ilyen magyar szó?), hogy úgy csinálnak, mintha tényleg arról az egy szem másikról szólna az egész életük, pedig nem is.

Áron mondott egy jót hétvégén (bár azt hiszem, nem saját, de akkor is jó), hogy amilyen sokat ront a férfiak szexuális elvárásain a pornóipar, ugyanannyit, vagy többet árt a nők elvárásainak a sok romantikus vattacukros film. milyen igaz.

Orsi írta...

mármint a párkapcsolatokkal szembeni elvárásaiknak.

ee_version írta...

Nyilvánvaló. Ugyanakkor hadd jegyezzem meg, nem feltétlen egy ember vagy, akiért meghalnál. Ettől még persze nem kell megtenni :)

Orsi írta...

ofkorsz. :)

ee_version írta...

*egy ember van...

Mikor fogok megtanulni gépelni? Vagy legalább csekkolni, mielőtt küldöm?...

Kd írta...

"The good news is that there's a sweet spot where two lines cross over with age:
1) The proportion of men with the "Doesn't matter; had sex" attitude decreases with age. 2) The proportion of women with the "I have to work to keep this relationship going" increases with age.
Once you hit this sweet spot age the dating pool has a much higher ratio of mature candidates who have been around the block that understand each other's needs and the fact that it takes work on both sides to have a truly happy relationship.
The bad news is that the crossover happens at age 93."
Mit mondhatnék még? :D

ee_version írta...

Zseniális! Lopom :D

Laca írta...

Ösztön. Ösztönlény. Ösztönös. Ízlelgessétek ezeket a fogalmakat.

ee_version írta...

Az ösztönlény és társai egy kurvanagy kamu. Ez is olyankor jön elő, amikor épp kényelmes. Egy csomó kulcsfontosságú része az emberi viselkedésnek igen eltér az alapvető állati ösztönöktől, egyszerűen nem apró különbség a majomhoz képest az a párszáz százalékkal nagyobb szürkeállomány.

Az az ösztönlény, aki sose jutott túl azon a szinten, amit egy majom csinál. A többség, aki erre hivatkozik, egyszerűen lusta arra, hogy magasabb szintű élményeknek tegye ki magát. Pedig az ember nem ezért mászott le a fáról.

De nekem mondjuk rohadt mindegy.

Laca írta...

Ezt magyarázzátok meg, erről beszéltem:

http://3.bp.blogspot.com/-l6UYkyBMX3E/UGLyGh4dMjI/AAAAAAAAA1U/PtA18ZSqC-0/s640/human+needs+by+category+type.png

Mi van a piramis alján? Na, mi? A szex. Basic.

ee_version írta...

Két dolog:

1) A piramis egy baromság, nem privát véleményem.
2) Az állatoknál van párzási időszak, az év nagy részében nem ezzel vannak elfoglalva. Az embereket zavarja a másik hűtlensége, ha maguk hajlamosak is rá, mi ebben a primér ösztön? A nagy büdös igazság az, hogy vannak ösztönös dolgok, amik az emberre már alig jellemzőek, és egy csomó nem ösztönös, amik nagyon fontosak(pl az ember előszeretettel együtt eszik a többi fajtársával de különvonulva végzi a dolgát, nem logikus). Bonyolultabb kérdések ezek, azt gondolom.

Laca írta...

Pőre gondolkodású vagyok. :)

ee_version írta...

Szerintem igazából amúgy nem, legalábbis nem így láttam. Csak komplex kérdésekről pár sorban nem lehet igazakat mondani legtöbbször.