2014. március 19., szerda

Cs*-vel felmérni mentünk a ["csinosnak mondott", 60-as, budai, tehetős úriasszony**] házát. Bauhaus villa, hőtechnikailag kéne korszerűsíteni (=tegyetek rá drájvitot, de ugyanígy nézzen ám ki a végén is, és a nyílászárókhoz se nyúljunk, és olcsó legyen ám!), ehhez vettük föl az alapvető méreteket, hogy aztán fölöslegesen dolgozzunk a projekten egy hétig, mert borítékolható, hogy nagyságrendileg sem fog klappolni a becsült költség a hölgyemény elképzeléseivel.

Szóval ez. És akkor már a kapuban indít egy olyannal, hogy "és önök közül melyik az építész?", mondjuk, hogy mindketten, persze csodálkozik "jé, ilyen fiatalon?", aztán már bent a házban előszedi az eredeti terveket, örülünk neki, hogy vannak, amire mondja, hogy "múlt héten, amikor itt járt a tervezőjük***, ő nem akarta elvinni". Elkezdem felskiccelni a házat a méréshez, de nehéz gyorsan és arányhelyesen, mire mondja a tulaj, hogy "adok skiccpauszt, mert nekem van, ha már maguk nem hordanak magukkal".

Nyelvem hegyén volt, hogy közbevessem, nem hát, hisz '90 után végeztünk, de úgy érzem, ez nem tett volna jót a projekt (egyébként sem valószínű) sikerének.

*velem egyméretű, egystílusú leányzó, igen komoly tervezőépítész
**you wish
***ő pedig F1 volna, akiről sok mindent lehet mondani, de hogy nem a tervezőnk, az is tuti. Persze hát a hölgy gondolta, valaki csak az, és ez a két csitri nem lehet.

4 megjegyzés:

Orsi írta...

tavaly, már növekvő hasú, de még kívülről nem egyértelmű állapotban (szal amikor pont folyamatosan hányingerem volt) mértem egy fehérvári rendőr házát, eladáshoz készítendő energetikai számításhoz. gyakorlatilag végig csesztetett, ott is voltak eredeti tervek, amiken az ablak sem ott volt, ahol valójában, de miért nem azt használom, és hogy lehet, hogy 20 percnél tovább tart, és mi az, hogy rajzolni is kell, ez nem csak egy számítás? jaj, de szerettem. aztán felajánlotta, hogy kijön értem a buszpályára, meg a végén újra kivisz, aztán beköpött a lánynak, aki az energetikai számítást csinálta és akivel szerződésben (aha) állt, hogy hurcoltatom magam. jó volt.
de lehet, hogy ezt már meséltem? mostanában semmi efféle izgalom nem történik, bár ma például masszírozás közben (mert ilyen felvilágosult anyuka vagyok) rákakilt Villő a fürdőlepedőre, ez például izgalmas is, és sokkal kellemesebb, mint ez a rendőr volt ;) (arról kellene leszoknom (neked is - vagy ez nem is baj?), hogy saját magam/dról (is) ilyen ironikusan beszélek/sz)

ee_version írta...

Nem mesélted, kemény! És az összehasonlításodat is gondolkodás nélkül elhiszem :)

John Green ugrott be: "Whenever you're furious with your parents or you think they're terrible just remember... You vomited on them; and they kept you."

Mr Yellow írta...

Avoid injury

Mr Yellow írta...

No offense