2014. március 15., szombat

Meglett a baglyos lánc. Az ágyam mögött volt, de egyáltalán nem értem, hogyan kerülhetett oda, mert az ágy külső oldalán szoktam levenni a bármit, ez pedig a fal felőlin volt becsúszva...

Ami még nagyobb szám, hogy péntek reggel egy fickó állt a cég udvarában, nézte, ahogy lakatolom le a kerékpárt, aztán megszólított, hogy ezt a kulcsot én vesztettem-e el, mert nézi, hogy Kryptonite lakatom van. És persze az enyém volt. Azt mondta, előző nap találta a tároló mögött. Amit meg nem értek, mert ha hússzor nem jártam körbe, miután elveszett a kulcs, egyszer sem. De most arra jutottam, hogy (ugyan a kóddal tudott időközben venni neten akárhány pótkulcsot a bringához) nem valószínű, hogy valaki annyira cseles, hogy arccal vállaltan vissszaadja a kulcsomat, hogy aztán elkösse a bringát.

Ugye?...

6 megjegyzés:

p írta...

aggódtam a kisbagolyért.örülök.. a lakatra , meg mondtam, hogy összeesküvés elmélet.

ee_version írta...

Azért hiszed ezt, mert nem biciklizel Budapesten.

Igazából a sztori pesti szemmel így sem teljesen gömbölyű, de nincs pénzem másik lakatra, úgyhogy kénytelen leszek hinni az emberiségben.

Névtelen írta...

Dóri, ha te valaha bűnözésre adnád a fejedet, az évszázad legzseniálisabb zsiványa lenne belőled :) Annak a szerencsétlen csávónak a létfenntartással túlterhelt agysejtjei még csak a közelébe se jutottak egy ennyire bonyolult gondolatmenethez, szerintem. Egyszerűen jófej volt. (Esetleg kérdezd meg a portást, hogy szokta-e ott látni a pasast - ha igen, akkor valsz ott dolgozik valahol ő is*.)

* vagy rendszeresen odajár biciklit lopni :D

ee_version írta...

Hát, a mezei jószándékú azért nem triviálisan szemfüles, ha feltűnt neki, hogy Kryptonite a kulcs, és Kryptonite a lakat is... És ha meg valaki ezt ennyire vágja, akkor az a kódos pótkulcsrendelési szolgáltatásról is tud, feltehetőleg.

De, mint mondtam, jelenleg nincs pénzem gyanakodni...

Névtelen írta...

Attól, hogy tud olvasni, még nem biztos, hogy tud az online pótkulcskeresési szolgáltatásról.:)

Én is tuti rájöttem volna, hogy a Kryptonite kulcs vélhetőleg egy Kryptonite lakatot nyit, de eszembe nem jutott volna pótkulcsot keresni hozzá. Már csak azért sem, mert nincsenek biciklielkötési hajlamaim.:P

(Amúgy is tök marhaságnak tűnik ez a szolgáltatás - ha elvesztetted a kulcsot, akkor vélhetőleg valaki másnál van, és akkor inkább lecserélnéd a lakatot. Legalábbis ritkán lehet tudni halálbiztosan hogy a kulcs az Orodruin lángjainak martaléka lett és tuti soha senki emberfia kezébe nem fog kerülni...:D)

A portást meginterjúvolni amúgy nem kerül pénzbe ;) (csak időbe, és mint tudjuk, idő = pénz... hajjaj!)

Esetleg hívd el egy randira a hapsit (jól nézett ki?), ott kiderül, vannak-e hátsó szándékai :)))

ee_version írta...

A Krptonite feliratot megfigyelni és lakatolás közben kiszúrni az udvarban naponta megforduló sok bicikli közül, na ez nem triviális. Sztem feltételezi, hogy valakinek rááll a szeme, azaz minimum kerékpár témában érdeklődő.

Ha elveszted a kulcsot, van még 2 pótkulcs, az utolsót nem érdemes elveszteni, és akkor jöhet utánpótlás. Ha elhagyod a lakatod kulcsát, általában az valami random helyen történik, ahol, ha újra meg is fordulsz,. ember fia ki nem figyeli, hogy az pont a te lakatod kulcsa kell legyen. Maga a lakat meg túl drága, hogy minden kis probléma miatt cserélje az ember...

A pasas nem volt jóképű, középkorú jómunkásember volt, de ha jóképű lenne, még ennyire sem tudnám randira hívni, szóval... A portást interjúvolni fölösleges, ha nem tudok reagálni érdemben a kapott infóra.