2013. április 7., vasárnap

Anyu nem ért.
- Ebből a ruhából akkor le kéne vágni, érjen combközépig maximum, és akkor fekete cicanacival pont jó lesz, majdnem baromi kihívó, kivéve, hogy egyáltalán nem.
- De miért veszel alá bármit? Miért csak majdnem kihívó?
- Édes anyukám, szerinted én mégis kit akarok kihívni és mire?...
Valahogy azt képzelem, hogy ennek a beszélgetésnek nem épp ebben a szereposztásban kellett volna zajlania...

12 megjegyzés:

Anna írta...

Hát azért, Dórám, mert akkor ha valakit mégis kihívsz biciklizni, még mindig decens.

És ha valaki sikkebbet tud mutatni, mint te meg a biciklid, well. Well, then I shall be damn' well impressed.

ee_version írta...

Én meg a biciklim még nem kerültünk annyira intim viszonyba, hogy egy egységként lehessen emlegetni minket...

Azt hiszem, ha combközépig érő, testhezálló miniruhákban járnék, az kimerítené a false marketing fogalmát...

Anna írta...

Adj a dolognak még pár kilométert. :-)

ee_version írta...

Az van, hogy én már gyerekként sem szerettem vagy tudtam "egyedül játszani". Nekem nem szórakoztató nekiállni egyedül kerekezni k*rva Békásmegyeren, céltalanul, hanem unalmas és nyűgös. Mint nekiállni egyedül jógázni, amire szintén nem tudom rávenni magam, pedig hű de hasznos meg praktikus meg fun.

Csak viszont itt az van, hogy amíg nem vagyok eléggé magabiztos a nyeregben, nem tudom arra használni a biciklit, amire szeretném, hogy eljutni vele A-ból B-be.

Névtelen írta...

Dóri, ez a biciklizés dolog úgy működik, hogy kikapcsolod az agyad, ráülsz, oszt' tekersz.
Hidd el, jó lesz, élvezni fogod.
Hollandiában kölcsönkaptam egy bazinagy biciklit, az első dolgom volt 1 méter után leesni róla, de visszamásztam, és két nappal később letekertem rengeteg kilométert (már nem emlékszem pontosan, talán 25-öt). Ha előtte gondolkodtam volna, nem mentem volna sehova. De így mentem, és jó volt.
Szóval a következő napon, amikor nem fontos időre beérned a munkahelyedre (vagy, ha máskor nem, szombaton) üjjé' fel a bicajodra, és indulj el vele a munkahelyed felé. Megállni (pihenni) ér, visszafordulni nem. Biciklit otthagyni szintén ér (ha mered), majd másnap hazaviszed.
Izomlázad lesz, meg olyan is lesz, hogy csuklani fogok, de a nap végén ottlesz a jóleső érzés, hogy megcsináltad. Lehet, hogy 2-3 órád rámegy első körben, de legalább tudod, hogy végesen messze van az a munkahely, nem pedig végtelenül messze. (Elvileg a 18 km kb. 1 óra, ha tudod az utat, és átlagos tempóban tekersz, nem ilyen ámok-futár sebességgel.)
Én tudom, hogy meg tudod csinálni, csak el kellene indulnod.

ee_version írta...

Ó, nem a fizikai megterheléstől félek... Eredetileg úgy terveztem, ahogy írod, öcsém lehűtött. Az út tekintélyes része innét nem bicikliút, legalábbis, ha nem akarok rohadt nagyot kerülni, ráadásul a lakótelep necces részén át. És így kéne olyanokat tudni, hogy menet közben hátranézni, és közben egyenesen tovább haladni. Szóval inkább a biztonság miatt kéne gyakorolni, nem a kondi miatt, ebben sajnos van valami.

Anna írta...

Javaslat biztonságos, csoportos biciklizésre:

A Kvantitatív Kacsa Kerekezés.

(Igen, nagyon izgatott vagyok.)

Valamelyik nap amikor ráérsz és még világos van, menj le (mondjuk a Szindbád utca felé) a Pünkösdfürdő utcához, és ott el a Batthyány útig. Ha ott nem borzasztó a forgalom (szigorúan LESZÁLLVA) kelj át a másik oldalra, és aztán kövesd a Pünkösdfürdő utcát. A partig. (Azt hiszem, ott van az a töltés a parton, amin jól lehet tekerni?) Ha megvan, tekerj végig a töltésen, elég addig, amíg kacsát találsz. Ha találsz egy csoport kacsát, kérlek számold őket meg. (Remélem, prím számú kacsa lesz. Egy helyen majdnem mindig prím számú kacsa van.)

És aztán mondd meg nekem, hogy hány kacsát találtál. (Apával erről szoktunk eszmét cserélni. Hogy hány kacsa van a biciklizésen.)

Ez az útvonal ha jól gondolom olyan, hogy ha világosban, jó időben mész, akkor közben sehol nem kell veszélyben érezned magad. Mindensetre nem fogod az utcátokban veszélyben érezni magad. Ha út közben bárhol mégis kellemetlennek érezni a biztonságot vagy bármit, akkor nyugodtan fordulj vissza. De ha nem, akkor hajrá. (Párhuzamos utca teljesen megfelel.)

Szeretném tudni, hogy ott is prím sok kacsa van-e.

Én mindeközben legkésőbb szerdán vagy csütörtökön lemegyek majd (Angell-Benefit-Wickended-George M Cohan) az India Point Parkba. Amikor tegnap voltam úgy tűnt, hogy ott vannak kacsák (de túl szeles volt megszámolni). De most lesz rajtam kabát a szél ellen, és én is megszámolom a kacsákat.

És azután összehasonlítunk.

És természetesen érdekel, hogy Götenburg-ban vannak-e ilyenkor kacsák, és ha igen, mennyien.

ee_version írta...

Annám, a terv jó, bár messze nem a legveszélytelenebb útvonal a környéken, de meg fogom csinálni, nyilván :) Egyébként eddig sem a para vagy a kelletlenség tartott vissza, baromi hideg és szotty volt minden nap, amikor ráértem volna biciklizni egyet. De majd most már hátha jobb lesz :)

Anna írta...

Hát remélem, már jó idő lesz! Itt tegnapra egész kitavaszodott, bár ma ködös a reggel. (És nem láttam kacsákat, de futva mentem, szóval nem nagyon álltam meg nézegetni. Egy dologról volt gyanús, hogy az kacsa, de lehet, hogy rönk volt.)

És vigyázz nagyon magadra!

ee_version írta...

Ma már egész tűrhető idő volt, de nem nagyon voltam itthon. Holnap hátha...

Az egy nem lehetett kacsa! :)

Névtelen írta...

Kacsa nem annyira... inkább sirály, meg csóka. Sirály is ér? :D (Kacsa inkább az erdőben van a "mossen"-ek mellett. Szerintem a kacsák nem szeretik a sós vizet.)

ee_version írta...

Sirályra esetleg érdemes lehet ellenőrizni, hogy szintén igaz-e ez a törvény :)