2013. október 16., szerda

A lakásról

Egyelőre itt a hirdetés linkje, ezt majd úgyis leveszik, de aztán úgyis lesznek saját képeim, ugyebár.

Szóval a Bem József utcai buli után nagyjából megérett a felismerés, hogy kénytelenek leszünk némi kompromisszumra, ha nem szeretnénk háromkörös felvételi eljáráson protekciós segítséggel átjutni és imigyen kivenni valami jó fekvésű budai ingatlant a (cheap) food desert közepén, szóval az addig "á, Dóri, ott még én is félek, nem neked való környék" címkével ellátott hirdetéseket is újra elővettük, és elkezdtünk relativizálni. És az egyik teljesen friss Népszínház utcai hirdetés azt állította, hogy a bérlemény az utca elején van, persze ezt akárki mondhatja, mindenesetre felhívtam. Szimpatikus szőke női hang, nagy nehezen kihúzom belőle, hogy hanyas házszám, google maps-be szimultán pötyögve is az infót leegyeztettem aznap délre egy megnézést, előttem egy külföldi nézi meg, de aztán szabad a pálya. Csodás, itt legalább nem hívnak mindenkit egy időpontra.

Sikerült picit hamarabb érkezni, beittuk a környéket, megkerestük a lehetséges alternatív útvonalakat, barátkoztunk a helyzettel, nem tűnt vészesnek így kedd délben a dolog. Aztán megjött a közvetítő hölgy is, irtó szimpatikus, és mondta, hogy aki előttünk jött volna, az utánunk jön végül, mert nem ért oda. Szóval mi voltunk az elsők, akik látják a lakást. A házban csönd volt, egy lakóval (?) akadtunk össze, ő huszonéves, jól öltözött diáklánynak tűnt, más sehol senki. a lakás a második udvar hátsó végében, első emeleten, udvari, szóval csöndes. Már az udvarról látszik, hogy melyik, mert cserélték a nyílászárókat, kívülről is pofás. A lakásba belépve apa, anya, tízéves kislány fogad, szimpatikus középkorú házaspár, elnézést kérnek, hogy a nappalirészen tervezett bordűrt az asszony még nem tudta végigfesteni, meg még varrja (!!!!) a függönyt, meg a csúnya villanyóra is el lesz takarva egy kis kalaptartó szekrénnyel, és a fürdőszobának is lesz kilincse, és bocsánat és tényleg. Szóval annyira zsír új az egész lakás, hogy konkrétan még szinte kész sincs. Méreteihez képest viszont eléggé jó elosztású, tényleg figyeltek a részletekre is, felmérték, hogy érdemes ráfordítani azt a plusz pénzt és energiát, hogy aztán valami normális bérlőt találjanak rá.

Annyira pozitív volt az összkép, hogy igazából nem nagyon maradtak kételyek (azon kívül, hogy miből fogom én ezt fizetni, ha momentán épp nincs is melóm...), szóval kivettük, egy évre alá is írtuk. A folytatásról majd beszámolok, egyelőre izgalommal vegyes várakozás, alapvetően viszont nagyon hurrá :)

8 megjegyzés:

Kd írta...

Szuper!
A Népszínház utcának ja, rossz híre van, de saját tapasztalat szerint a Blaha környéke tűrhető. Sőt, én nagyon szerettem, hogy ennél jobban nem lehet a város közepén lakni. Remélem élvezni fogod! (in reality: mindenki dörzsölgeti a kezeit a szaftos sztorikat várva)

ee_version írta...

Gondoltam egyből :D

Névtelen írta...

Hol (lesz) az ágy?... Tessék má' nekem rajzolni egy alaprajzot, így nem "látom" :)

ee_version írta...

Az ágy ott lesz, ahogy most a kis nyomi számítógépasztal van (remélem, tényleg befér, azt ígérték...). Az alaprajzot holnap megkapod, most lustulás van már :)

Eszter írta...

Gratula! :-) örülök nektek.
namármost, "kénytelenek lesztek némi kompromisszumra", úgyis mint: "tudjátok mit, kössünk egy kompromisszumot. Menjen mindenki a ....."
De tényleg, nem hiszem, hogy félnivalód volna a Blahától, bár nyilván vannak kellemetlen népek. De legalább a békási HÉV látogatóitól megszabadulsz :-)

ee_version írta...

Ott a pont!!! :D

Orsi írta...

fenébe, tök közel laknánk egymáshoz, ha még mindig a Déri Miksa utcában lennék (Hegyesd egy kicsit messzebb van, de csak egy kicsit). ezerszer végigmentem a népszínház utcán abban a két évben, míg ott laktam, csak éjfél után tűnt ijesztőnek, amikor nagyon kihalt. szóval nem kell későn hazajárni, akkor semmi gond nem lehet. a blahán meg tényleg minden van, spar, libri, rákóczi úton van egy bookline könyvátvevőhely, egy sarokkal befelé a népszínház utcán van egy kistescó, pékség, minden, ami hétköznap szükséges. szerintem tök jó lesz. :) én mindenesetre drukkolok, hogy úgy legyen.

ee_version írta...

Ez a majdnem-szomszédság nekem is egyből eszembe jutott :)

Minden van a környéken, és közel van mindenhez és egyáltalán. Valamit valamiért, ugyebár... Amúgy állítólag szép lassan tisztul a környék, mert mennek föl az árak, de én nem gondolkozom perpill évtizedes távlatokban.

Drukkot köszi, fejleményeket meg majd dokumentálom úgyis :)