2013. június 2., vasárnap

A másholról

mondanám, hogy az adja vonzerejének felháborítóan tetemes hányadát, hogy nem itt van. És amikor abból a másholból hirtelen itt lesz, akkor a csoda irtó hamar elmúlik. Ennek a máshol meg az itt objektív kvalitásaihoz elhanyagolható köze van.

Ezért mindenkit arra bíztatnék, hogy a máshol fontolgatásában igyekezzen objektív és kellően fajsúlyos paraméterekre hagyatkozni, mert bárhol vagyunk, mi vagyunk ott és nem más, és hogy hogyan látjuk a környezetet, sokkal inkább függ tőlünk, mint a környezetünktől.

Illetve ennek kissé ellentmondóan javasolnám, bárki, aki közérzeti tuning gyanánt vándorolna, inkább menjen Ázsiába vagy Afrikába, és nem ám nagyvárosba, de, egye fene, akár oda is, mert utána már mindenhol kurvajó lesz.

4 megjegyzés:

Eszter írta...

naja, a *máshol már csak olyan. Aztán vannak másféle másholok, ahol tényleg jobb, esetleg nem annyira objektív szempontok alapján, például hogy jobban érzem ott magam és punktum, és ez nem biztos ám, hogy hamar elmúlik, vagy egyáltalán. Ennélfogva az afrikai falvak sem jelentenek biztos kúrát a másholok ellen. Tudod-e, hogy ennek a máshova vágyásnak portugál (no meg gallego) nyelven külön neve van?

ee_version írta...

Igen, a "máshol", az itt a "bárhol máshol", vagy még inkább a "nem itt", vagy, "máshol, ahol több/jobb van". Ha nem valamiért, hanem valami ellen választunk, az szerintem nem a hosszú távú boldogság receptje.

Eszter írta...

ebben egyetértünk. ezért vagyok még itt.

ee_version írta...

Én nem féltelek, pontosan tudod a "szabályokat" :)