2013. június 6., csütörtök

Tudjátok, mit lehet még zenére az éneklésen, fütyülésen, dúdoláson és lábdobogáson kívül? Csettinteni. Nyelvvel és kézzel is.

Várom, mikor lesz táncolás.

Igen, tudom, hogy most már hergelem magam, de basszus.

9 megjegyzés:

Orsi írta...

füldugó. szuper jó eldobható füldugókat lehet munkavédelmi boltokban kapni. irodában még nem, de buszon már alkalmaztam, az én halálom a buszon (kihallatszós fülhallgatóval) zenét hallgató. pár napja a metrón láttam ilyen okostelefon reklámot, hogy "okostelefon mobilnet nélkül? olyan, mint az utazás zenehallgatás nélkül. jó, de nem az igazi." elgondolkodtam rajta. biztos csak azért mert én nem szoktam, de nem tudom elfogadni, hogy állandóan zenét kell hallgatni. elhalkítják az ember gondolatait, bár lehet, hogy másnál máshogy működik.

ee_version írta...

Tudod, az a baj, hogy a füldugó az egyik legkeményebb jelzése annak, hogy zavar. És teljesen jogosan merül fel a kérdés, hogy miért nem szóltam.

A válasz erre összetett. Fokozatosan fajult eddig a helyzet, én is ingerlékenyebb vagyok most (masszív alváshiány és nem testhezálló munka), és hát, az ember nehezen mond ilyent a főnökének, pláne ha az irodában dolgozó többi ember mind csöndben van, és közülük én vagyok a legkevésbé pozícióban alapból.

ee_version írta...

Egyébként én utazás közben nem szeretek zenét hallgatni, mert annyira fel kell hangosítani a menetzaj miatt, amit már nem szívesen teszek meg... De jól ki tud kapcsolni amúgy.

Névtelen írta...

A változatosság kedvéért, megint nem értünk egyet ;) :D
A füldugó, az azért jó, mert tekintettel vagy arra, hogy neki jól esik (neadjisten szükséges) munka mellé a zene, neked meg a csendre van szükséged - élni és élni hagyni.
Ha szólsz neki, hogy kapcsolja ki, az csak élni, élnihagyás nélkül...

Ha el akarod kerülni a konfliktust, menj elébe: "főni, vettem egy pár füldugót, mert nekem szükségem van a csendre hogy oda bírjak figyelni a munkámra, de tőled meg nem akarom elvenni a zenéveldolgozás örömét". Ha ezek után mégis besértődik, akkor egy f.sz.

ee_version írta...

Jó. Az, hogy jogos-e a sértődés, gyakorlatilag nem releváns, ez a baj. És sértődés lenne. Odaállni meg nem fogok, hogy figyi, vettem füldugót, mert ebből a szempontból mindegy, hogy szólok, hogy kapcsolja ki, vagy csak, hogy én nem hallgatom tovább, a lényeg az, hogy zavar a zene, nagyon, és nem szólok érte 2 éve. (Nem 2 éve zavar ennyire, nem őrültem meg...)

Igazából azt nem vágom, hogy hogy lehet valaki ilyen szinten önző. Mert a zene egy dolog, de a csettintgetés meg fütyörészés szerintem sehol, semmilyen laza munkahelyi légkörben nem normális. Azt hiszi, hogy otthon van. Mondjuk nem csak ebből látszik.

Laca írta...

Alsógatyában rohangál?






eraGlody and

ee_version írta...

Nyáron volt, hogy levette a pólóját, meg a cipőjét, egy szál shortban volt, az szerintem éri...

Orsi írta...

de gáz már. szerintem akkor is füldugó, esetleg ha rákérdez, akkor elmondhatod, hogy az a helyzet, hogy amióta költségvetést kell készítened (azt csinálod? vagy mit?), zavar a zene a koncentrálásban. engem is zavar amúgy, ha számokat kell fejben tartani, összeadni, akármi. szerintem ez tök normális dolog, ahogy az is, hogy ha egy alapvetően már kitalált rajzot kell szinte mechanikusan feldolgozni a monitorra, ahhoz kevésbé zavar a zene, sőt, néha még segít is. szintén, "legalábbis nálam".

ee_version írta...

Igen, pont így van. Ezt a költségvetést én még a saját kedvenc zenéimre sem tudom csinálni, pedig amúgy szeretem, ha szól valami.