2012. december 8., szombat


Vajon a 'keep smiling' életelv elméleti hatásmechanizmusa az, hogy ha eléggé határozottan viselkedsz úgy, mintha a világon minden a legnagyobb rendben volna, akkor majd a környezeted is ehhez idomul és ténylegesen minden a világon a legnagyobb rendben lesz?

Vagy csak egy tanult viselkedésforma, melynek kimondatlan  célja, hogy legalább a környezetednek kellemesebbé tegye az életét, ha már a tiéd történetesen egy kalap szar? :D

6 megjegyzés:

Orsi Nagy írta...

most a (nem agyatlanul) mosolygók táborát kell megvédenem: annak sincs semmi értelme ugyanis, hogy nagyon sokan a búvalbaszott ábrázatukat tekintik mindennapi viseletnek. mintha ha valami nem tökéletesen szuper, akkor máris be kell fordulni tőle. nem arra gondolok természetesen, hogy gondoljunk szegény éhező afrikaiakra, hanem, hogy keressük meg, aminek lehet örülni. ez szerintem egy magasabb szint, mint mindenre agyatlanul vigyorogni, mert keep smiling.

ee_version írta...

Tiszta sor.
Én csak azon ütköztem meg, hogy két youtube energiabomba csaj, Meekakitty és Jenna Marbles nem sok eltéréssel vallott arról, hogy igazából teljesen rossz passzban vannak, és az a gyanúm, összességében minden vlogger, aki 110%-kal nyomja a manic pixie dream girlt, igazából pánikbeteg/depressziós, aki nem is mer emberek közé menni, de emberek millióival hiteti el foglalkozásszerűen, hogy ez nem igaz, sőt. És hogy szerintem ezzel nem segítenek maguknak.

Orsi Nagy írta...

én meg csak azt mondom, hogy az életvitelszerű depresszió nem célravezető. ők show-t csinálnak, aki elhiszi, hogy ilyenek az életben is, azok vagy 13 éves kis hülyék, csak csak simán hülyék. ;) nyilván te sem hiszed el, és értem, amit mondasz, de szerintem ugyanolyan ragadós a depi is, és sokszor ugyanolyan megjátszott, de minimum túljátszott.

ee_version írta...

Igen, de a két véglet között nincs semmi?

Nekem az tűnt föl, hogy amikor kiderült róluk, hogy mégsem hepi minden, akkor a közönségük fel volt háborodva, mert ez nem része a dealnek.

A magyar ember mosolyog a fényképen. Az amerikai (nem mind, nem sztereotipizálok, csak megfigyelek) vigyorog, 32 foggal, mint a fogkrémreklámban. Először azt hittem, viccelnek, de nem. "How are you?" "Fine thank you." Nincs más helyes válasz. Aztán megy a pénz a pszichológuhoz meg gyógyszeresen kezelik a mindenféle lelki problémáikat, hiszen "a depressziót is csak egy kémiai egyensúlytalanság okozza az agyban". És erre még John is csak bólogatott. Pedig az éhséget és a fizikai fájdalmat és mindent csak kémiai folyamatok okoznak az agyban.

Hányinger.

Orsi Nagy írta...

igen, ez gáz. nekem is feltűnt, hogy nem tudnak normálisan mosolyogni. akkor ha éhes vagyok, arra is elég bevenni egy gyógyszert? és ha eltört a lábam, arra is? szuper! több időm marad shoppingolni, ehh :D

amúgy meg a how are you, fine thanks nem arról szól, hogy hogy vagy, ez egy társalgási formula. olyan, mint bemutatkozásnál az örvendek. vagy te minden új embernek szívből örvendesz? ;)

ee_version írta...

Nem tudom, ha teljesen új, akkor igyekszem üres pohárral belemenni :)

Nyilván csak köszönési forma, de sokat elmond egy kultúráról, hogy mi is a bevett köszönés. "Jól vagyok, ha belepusztulok is."