2012. december 23., vasárnap

Két random anekdota, kicsit az előzőhöz, de nem nagyon.

A Kispál és a Borz azért lett Kispál és a Borz, mert nagyon sokáig nem tudtak megegyezni semmilyen névben, majd valaki egyszercsak előhozakodott azzal, hogy "legyünk Borz", amire egyöntetű volt a lelkesedés, kivéve Kispált, aki kifakadt, hogy "én aztán nem fogok egy olyan zenekarban játszani, aminek az a neve, hogy Borz". Szóval ezért.

A Kispál szövegek olyan összetett képekkel dolgoznak, hogy értelmezésükről a megfelelő fórumokon késélig menő vitákat bírnak folytatni. Egy nagy kedvenc szövegrészlet volt ebből a szempontból "Az ember ott belül // Spájzajtón falvédő". Erre gyönyörű, körmönfont pszichológiai és filozófiai gondolatmeneteket szeretett gyártani mindenki, nyilván. Végül valaki egy adódó alkalommal Lovasinak szegezte a kérdést, hogy ez mégis mi. Amire a - talán így utólag nem különösebben meglepő - válasz az volt: "fogalmam sincs, baromi részegek voltunk".

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

:D
Szerintem az is eléggé epic fail, amikor a Kispál végefelé a koncertközönség átlagéletkora 13-14 körül volt, és lelkesen üvöltötték együtt a Lovasival ennek a refrénjét:
https://www.youtube.com/watch?v=3Ftmj9xkyd4

("...a tinik aztán a pénzüket nézik, hogy mennyi, a moziban kitalálják mi lesz, és szexszel gyógyítják a semmit, és álmodoznak, hogy más a hibás, felnéznek és elkezdik, hogy: nem fáj, mondom, hogy nem fáj...")

ee_version írta...

Aaaaazaz :D