2012. december 16., vasárnap

Életemben először 2002-ben, a Sportszigeten voltam Ákos koncerten. Egy darab best of album anyagát ismertem, meg amit játszott a rádió (a kettő 90%-ban egyező tartalom), de gondoltam, egy ingyenes koncertet azért megreszkírozok.

Senki nem volt hajlandó velem eljönni, de akkor is kimentem, ha jobban belegondolok, ez volt az első zene, amit nem valaki hatására (rosszabb esetben beilleszkedési vágytól hajtva) kezdtem el hallgatni.

*Don't judge me*

Szóval ezen a koncerten két dolog maradt meg nagyon. Az egyik az Induljon a banzáj lánctalpas átirata,


amit tudtam hova tenni, mert ez rajta volt a válogatáskazettán. De a másikat nem ismertem, és mégis nagyon megragadott. A refrénjét tudtam csak megjegyezni:

"Várom, hogy egy angyal érkezzen
És fizessek a bűnért, ha vétkeztem
És ha el kell mennem innen, meglehet
Hogy te temeted el a testemet"

Namost, nekünk otthon nem volt internetünk, úgyhogy én szépen elkezdtem a lemezboltokban böngészni az Ákos kazetták (ja, cd lejátszónk sem volt, meg a cd annyival drágább volt, mint a kazetta, hogy nem igazán futotta volna rá a zsebpénzemből) borítóját, és próbáltam címről belőni, melyik szám lehet az. Ez a sztorija annak, hogy is lett nekem meg szép gyorsan az összes Ákos szólóalbum, és a büdös életbe, egyiken sem volt rajta a dal.

És ekkor felötlött a szörnyű gyanú, hogy ez bizony alighanem Bonanza Banzai szám lesz, hát elkezdtem ugyanezt a bonanzás lemezekkel. Utoljára sikerült épp azt beszerezni, amit kerestem, ugyanis 1984 a címe...

Ha jobban belegondolok, én alapvetően nem is Ákos, hanem Bonanza Banzai rajongó voltam (és vagyok még egy kicsit).

Talán ez marginálisan kevésbé ciki :)

(On a slightly unrelated note: poszt-koncert feldobottság okán nagyon nem akaródzik még aludni, de _ma_ 6-kor kéne kelni, kinyitni a jógatermet az esetlegesen felbukkanó érdeklődőknek. Ha sikerül, elvileg büszke lehetnék magamra, de nem leszek, hanem fájni fog az élet, már most fáj...)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ilyenkor egyszerűbb le se feküdni, nem? :)
Amúgy szombaton mi is koncerten voltunk - nem, nem Ákos - Europe koncerten. Most biztos felmerül a kérdés, hogy "jé, azok még élnek?", hát jelentem, nagyon is :D Eljátszottak három dalt az új albumról, mutatóba, aztán gyorsan elővették a régi világslágereket, én meg csak pislogtam, hogy "bazz, ez is Europe?"! Szóval most már biztos vagyok benne, hogy a világ minden rádiójában minden héten legalább egy Europe-számot lejátszanak :)