2013. február 26., kedd

Hogy tovább fűzzem az elindított - és meg nem értésre talált - gondolatsort, ha van egy sérelmem, ami nekem privát mód meglehetősen rosszul esik, de még én sem érzem úgy, hogy tudnám úgy kommunikálni (vagyis, hogy nem lehet, nem csak én nem tudom), hogy megértésre találjon, hogy akár én fordított esetben megérteném -, akkor az a sérelem valódi bár, de nem jogos, és a get over yourself esete forog fenn.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

ad1. az, hogy te fordított esetben nem értenéd meg, nem jelenti azt, hogy ő sem fogja megérteni. nem vagyunk egyformák ;)

ad2. olyan nincs, hogy te valamit nem értesz meg, ha az illetőhöz érzelmi szálak (barátság, szerelem, családi kapocs, stb.) kötnek. (olyan emberekre nem bírsz haragudni, akiknek én már rég leüvöltöttem volna a haját a helyedben.) miről is beszélünk akkor itt most? :D

ee_version írta...

Arról, hogy ha fordított esetben nem érezném jogosnak, akkor tán tegyem helyre magamnak az adott esetben is. ehhez semmi köze annak, hogy a másik mit gondol. Irreleváns.

Igyekszem úgy viselkedni másokkal, ahogy nekem is jól esne, és ebbe beletartozik, hogy nem rágom a lelküket olyasmivel, amivel inkább engem is hagyjon békén mindenki.

Névtelen írta...

értem. (de csak azért, mert kaptam hozzá megoldókulcsot :) ;))
igazad van. (most épp kivételesen :P) (abban hogy nem értené meg...)

de még mindig nehezen tudom elképzelni, hogy azt mondod pl. egy barátodnak, aki nyavalyog valami miatt, hogy hagyjon inkább békén az akármivel :D

ee_version írta...

Nekem _mindig_ igazam van :D

Természetesen nem mondom egy barátomnak sem, hogy hagyjon a hülyeségeivel, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy sose éreztem kísértést. Van az a szint. És én nem szeretném megközelíteni sem.