2013. február 20., szerda

Most ez a HÖK-ös lista az aktuális téma, engem meg az lep meg, hogy ezen bárki meglepődött.

Én anno (valószínűleg sokak számára meglepő módon) elmentem a gólyatáborba, sőt, ott is maradtam végig, nem akartam már az elején kihúzni magamat minden közösségi dologból - más kérdés, hogy én voltam az egyetlen józan a csapatban végig, és a programok erősen hagyatkoztak a bizonyos mértékű illuminált állapotra, szóval így nem volt különösebben élvezhető az egész.

A sztori szempontjából a lényeg viszont az, hogy én is kitöltöttem a kérdőívet, amiben kellett ugye az egész alakos fénykép meg a milyen zenét hallgatsz meg mittudomén mik. És azt hiszem az is hivatalos volt, hogy ez alapján lesz a tankörbeosztás. Az elég hamar lejött, hogy én a "lúzer" tankörbe kerültem. Nálunk volt kb. mindenki, aki nem is ment a gólyatáborba, az összes vallásos szűzlány, a nagyonvidéki rendes fiúk, a férjezett asszony, meg minden csúnya nő.

A mindenféle jogi aggályokat (vannak bőven, tiszta sor) leszámítva szerintem ez így elég hatékony volt és majdnem mindenki jól járt, nagyjából.

12 megjegyzés:

Orsi írta...

teljesen egyetértek, az egész alakos fotó ügyét már meg is írtam az egyik leghangosabban felháborodó (ofkorsz külföldön _élő_) ismerősömnek. majd kifejtem bővebben is, ha lesz időm.

Laca írta...

Először is: LOL!!!!

Másodszor: én olyannyira a a lúzertankörbe kerültem, hogy nem is _mehettem_ a gólyatáborba. Volt, aki ennek ellenére leszökött, de nekem ehhez is kevés tököm volt. Uh a lap alapján tökéletes volt a besorolás. Az más kérdés, hogy azóta hatalmas lépéseket tettem az életképesség felé, de az akkori helyzetet tökéletesen tükrözte az az egészalakos A4es lap. Álmaimban még mindig kísért, sőt, nem kívánom, hogy egy lomtalanítás esetén a jövő nemzedék rajtam röhögjön, mint mi Zoránon és Farsangon a '95-ös kolijelentkezések kiszórásakor. :)

ee_version írta...

Ez komoly? Volt olyan, hogy valaki nem mehetett?

Én annyira már nem emlékszem, mi volt a lapomon, de a besorolás korrekt volt esetemben is :D

Laca írta...

Én nem mehettem. Természetes szelekció áldozata lettem. :)

ee_version írta...

Can't wrap my brain around it... Nem volt elég hely és szelektáltak, vagy egyszerűen volt, akit semmiképp nem akartak maguk közé? És ha az utóbbi, engem minek engedtek?! :D

Laca írta...

Végül is, mégis egyel több lány vagy... :D

ee_version írta...

De nem is az, hanem, hogy milyen? :D Mert ha egy kategória pofára a vallásos szűzlánnyal, akkor sokat érnek vele...

Eleve, veszélyes logika, akkor lehet, Téged azért nem engedtek le, mert nem akartak konkurenciát :D Szóval _túl_ életképesnek ítéltek?... Vagy ez, vagy az.

Orsi írta...

szóval én jól éreztem magam gólyatáborban is, meg az első félévben is, amikor még a hk-sok által összerakott tankörökben voltunk. de ez az egész kérdőív meg egész alakos fotó így visszatekintve szerintem nagyon gáz volt, és mindez azért, hogy a kis önmenedzselő politikusjelölt hülyegyerekeknek legyen min röhögni. nem tudom, az én tanköröm mennyire volt lúzer, inkább vegyes volt, a fiúk között, mondjuk, túlsúlyban voltak a jófiúk, de ott volt pl. a Schlossi is... :D mi voltunk a 8-as csapat (8-ból), lehet, hogy akkor mi voltunk a "még éppen annyira nem lúzer, hogy pont beengedjük a gólyatáborba"? bár azt mondták, hogy jelentkezési sorrendben töltötték fel a helyeket, hát a fene tudja. ha egy lúzernek bélyegzett valaki azonnal visszaküldte a jelentkezési lapot, annak hogyan magyarázták meg, hogy túl későn érkezett be a levele? a franc sem érti, egy biztos, ez a nagy leleplezés nekem annyit ért, mint az őszödi beszéd. eddig is tudtuk. legközelebb azzal fognak előállni, hogy a kollégiumokban virágzik a feketekereskedelem? majd azon is jól meglepődünk? :)

Laca írta...

Neeem, a te verziódat kizárhatjuk. :)

ee_version írta...

Orsi: mi A3-as tankör voltunk, szerintem nem lúzerségi sorrendben volt a számozás :D

Laci: jó, de akkor mégse az ivararány számít, lássuk be, tök menő voltam már akkor is :D

Eszter írta...

"az összes vallásos szűzlány, a nagyonvidéki rendes fiúk, a férjezett asszony, meg minden csúnya nő"
???
Vitatom. Voltak ilyenek (majdnem) minden tankörben. Kivéve talán a férjes asszonyt, de őt pont nem nevezném lúzernek.....
A kérdőív amúgy tényleg rettenetes volt.

ee_version írta...

Persze, hogy nem volt lúzer, csak a kérdőív alapján abba a kategóriába sorolták. (Lúzer = nem lehet megdugni, vagy nem akarjuk megdugni.) Nálunk voltak a rendes lányok, mi voltunk a rendes tankör, Imiék úgy vigyáztak ránk végig, biztos azért bíztak minket eleve rájuk, hogy szegények... Gondolj bele, mennyivel vadabbul viselkedett mindenki már a táborban is, én ebben eléggé biztos vagyok, hogy így volt. És habár tuti más motivációik voltak erre, szerintem jó volt így, hasonló emberekkel körülvéve, nem tudom, mit csináltam volna egy húzós tankörben...