2013. február 7., csütörtök

Na a legújabb, hogy a már külföldre szakadt vagy szakadni készülő huszonéves értelmiség arra veri a nyálát, hogy milyen alapon szól bele a magyar állam, ha valaki vinné külföldre a gyerekét. Merthogy cikkezett erről a HVG. Feltételezem, a cikket senki sem olvasta végig, minek is az.


Mert ha végigolvasta volna, akkor látná, hogy nem arról van szó, hogy nem lehet kiskorút az országhatáron túlra transzportálni, csak hogy az állam szeretné biztosítva látni, hogy ott aztán nem kallódik el végleg. És, igen, ez nem a cikkben szereplő orvosházaspár esetében a legégetőbb kérdés*, de gondoljuk végig, bajosan hozhatna olyan törvényt a magyar állam, hogy iskolázatlan/rossz anyagi helyzetű/felelőtlen/hadd ne soroljam tovább állampolgár nem viheti ki a gyerekét a szükséges papírmunka nélkül. De talán a hiperintelligens orvosnő kis keze ujjáról sem fog leesni a gyémántgyűrű, ha beszerzi a megfelelő papírokat, _nyilván_ nem fogják megtagadnia a kérelmét.

Na, mindegy, csak megint az van, hogy hőbörögni, meg fröcsögni, meg "szégyen ami ebben az országban folyik"-ozni, az mindig könnyebb. Főleg külföldről.

*Hanem ha valaki kimegy a semmire, hogy majd mosogat, vagy mittom, kér segélyt, azt, ha lehet, tegye egyedül, mert, higgyük el, lesz, aki ezt sem gondolja felelősen végig. Illetve van. Bőven.

Nincsenek megjegyzések: