2013. február 13., szerda

Így a Valentin napi őrület közeledtével sűrűsödik a bullsh*t a neten (is). A legdurvább tévedés az, hogy "szeretve lenni a legcsodálatosabb érzés a világon". Lótúrót! _Szeretni_ a legcsodálatosabb. A kölcsönösségnek ez az oldala a lényeges, a másik irány azért kell, hogy a másik se szenvedjen*, tehát hagyja (akarja hagyni). Ez nem az emberi önzetlenség csodálatos példája, hanem az emberi önzőség elkerülhetetlen törvényszerűsége.

*Viszonzatlan szeretni rettenetes, de egészséges mértékű empátia esetén viszonzatlan szeretve lenni még rosszabb.

4 megjegyzés:

Orsi írta...

ma és holnap tilos facebook-ot olvasni. vagy: ma és holnap lehet kiszűrni, hogy kiket tilts le az üzenőfaladról, ennyi. valami sorozatban volt, nem emlékszem, hogy menőscsávónak beszólnak, hogy mindig magáról beszél, erre a válasz: "so, let's talk about you. what do YOU think about me?" ilyenek az emberek, na.

ee_version írta...

Á, nem facebook, nekem aránylag normális ismerőseim vannak (és elég kevés, és annak a zöme is csak acquaintance). Plusz nem is érdekel különösebben az egész, se a szívecskék, se a cuki állatkák nem hoznak ki a sodromból. Csak kikívánkozott ez a dolog, és oda írtam, ahol csak az olvassa, aki önként teszi ki magát a hülyeségeimnek :)

Kd írta...

A Valentin-napot csak azok utálják akik egyedül vannak, akik párban vannak, meg akiket tényleg Valentinnek (-nak?) hívnak.
(Első változat elszállt, most rettegek hogy reposztolok.)

ee_version írta...

:D Nekem semmi bajom a Valentin nappal, nekem a hangzatos butaságokkal, meg általában a butasággal van bajom, és ennek a butaságnak bizonyos válfaja ilyentájt különösen intenzíven van jelen minden felületen :)